Cestovny poriadok, cestovanie, dovolenky
     Dovolenka 2014, Cestovanie, Ultra last minute

Cestovny poriadok Odchody autobusov Odchody vlakov Cp spojenie Dovolenka 2014
 

Dovolenka 2014 ultra last minute hviezda     Dovolenka 2014, cestovanie, pláž     Dovolenka cestovanie západ slnka

Dovolenka 2014

Cestovanie, dovolenky, cestovne kancelárie, ultra last minute okolo nás.  

 

Dovolenka 2014 - Aké sú trendy tohtoročných dovolenkových destinácií? Klasicky ako po minulé roky sú v trende krajiny ako Taliansko, Turecko, Chorvátsko ale grécke ostrovy, či Cyprus. Obľúbené sú aj Kanárske ostrovy a Sardínia. Ten kto má rád poznávacie zájazdy si vyberie rôzne druhy, ktoré ponúkajú cestovné kancelárie. Ako väčšina turistov, na popredných miestach pri výbere dovolenky 2014 rozhoduje cena a kvalita služieb cestových kancelárií. Taktiež sa zujimavé o to čo konkrétne miesto dovolenky ponúka čo sa týka atrakcií.
V dovolenkovom období sa to len tak sype so zľavami. Pri predobjednávke niekoľko mesiacov dopredu nás môže vyjsť dovolenka lacnejšie ako v sezóne. Ďalšou možnosťou je nakupovať tesne pred odchodom - /napr. last minute, super last minute, ultra last minute/. To býva opať lacnejšie ako klasický spôsob nakupovania v plnej cene. Množstvo slovákov si ale pre svoj dovolenkový pobyt vyberá aj dovolenku na Slovensku. Slovenko taktiež ponúka množstvo príležitosti ako sa oddýchnuť a spoznať nové miesta.
Pri výbere tej správnej dovolenky si všímame nielen destináciu ale aj kvalitu ubytovania, služby, počasie, spôsob dopravy.

 

Cestovanie

 

Pri rozhodovaní ísť na dovolenku stojíme pred rozhodnutím - ísť na dovolenku svojími vlastnými prostriedkami alebo prostredníctvom cestovnej kancelárie. Tí, ktorí sú dobrými vodičmi sa môžu dopraviť na dovolenkové miesto spravidla lacnejšie.  Ak idú v skupinách, môže to byť zaujimavý výlet. Táto možnosť v sebe skrýva byť "trošku" dobrodruhom a prevziať na seba všetky riziká, ktoré súvisia s cestovaním. Veľmi sa odporúča dobre sa cestovne poistiť. Každá krajina má svoje zvláštnosti, technika má svoju životnosť a može zlyhať keď to najmenej očakávame. Môžeme taktiež použiť služby verejných prepravcov, autobusy, lietadla - pozrieť si cestovný poriadok, vybrať si spoj a ísť.  Pri sprostredkovanej dovolenke ideme "iba" dovolenkovať, o dopravu, transfer, ubytovanie, služby... sa postará cestovná kancelária. Preto je dôležité vybrať si správnu cestovnú kanceláriu. Na internete, či v tlači aj v iných mediach sa môžeme stretnúť s odporúčaniami tej konkrétnej cestovnej kancelárie. To nám pomôže byť obozretnými a vybrať si dobrú cestovnú kanceláriu.

 

 

 

Ultra last minute

  

S dovolenkovou sezónou prichádzajú mnohé ponuky dovoleniek do obľúbených dovolenkových destinácií. Spolu s nimi aj množstvo zliav a akcií, ktoré nás potešujú a zlacňujú tak dovolenky. Last minute dovolenky nám prinášajú dovolenky za zľavnené ceny. Pri rozhodovaní o ich kúpe treba byť dostatočne rýchly, pretože ich počet je limitovaný. Takto si môžeme zadovolenkovať za nižšiu cenu ako obyčajne. Cestovné kancelárie majú v ponuke množstvo ultra last minute dovoleniek do rôznych destinácií. Mnohé cestovné kancelárie majú svoje webové stránky, z ktorých sa dajú dané dovolenky zakúpiť či zarezervovať.

 

 

Dovolenka na Slovensku

 

Možno sa zdá ale aj na Slovensku si mnohé pári, či rodiny vyberajú dovolenku. Naša krajina nám poskytuje miesta na oddych a relax, načerpanie nových síl. Môžeme si pozrieť koľko krásnych miest máme a ktoré z nich nepoznáme a čakajú na spoznávanie. Máme tu množstvo hradov, zámkou, termálnych prameňov, horských mestečiek, národných parkov, jaskýň či iných zaujimavosti, ktoré nám vyplnia náš čas dovolenky. Dovolenka na Slovensku je spravidla lacnejšia ako dovolenka v zahraničí ale nemusí to byť pravidlom. Výhodu dovolenky na Slovensku je aj jazyková nebariera, kdežto v zahraničí, najmä ak ideme dovolenkovať na vlastnú päsť, je potrebná aspoň základná znalosť cudzieho jazyka.

 

 

Obľúbené dovolenkové destinácie

 

Aké destinácie nás zaujimájú najviac ? Napríklad : dovolenka Bulharsko, last minute Turecko, last minute Chorvatsko, dovolenka Taliansko, last minute Grecko, last minute Egypt, Cyprus dovolenka, dovolenka Kuba, dovolenka Thajsko, Malta dovolenka 

 

Dovolenka 2014 - aj v tomto roku je ponuka dovolenkových miest bohatá. K dovolenkám mnohé cestovné kancelárie ponúkajú rozlišné akcie, ultra last minute dovolenky, zľavy pre deti a podobne.   

  

Cestovny poriadok

TOPlist TOPlist